10.12.2011 г., 22:45 ч.

Семенце мое 

  Поезия » Философска
704 0 0

Зима прекрасна, чиста и бяла

снежни дантели навред разпилява.

Спи, семенце мое! Спи и сънувай!

За пролет топла, за слънце бълнувай!

 

В сърце ми скътано, зрънце вяра си ти.

От Бога дарувано, не спирай, расти!

Сили събирай, за път приготви се!

В тъмно ще минеш, дор срещнеш лъчите.

 

И твоята снага -  тънка и крехка,

Господ ще погали, ще имаш утеха.

Знай, Божия сила във немощ се дава,

когато я търсиш на сън и на яве.

 

Спи, семенце мое! Спи и сънувай!

За пролет топла, за слънце жадувай!

© Гизи Пиринска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??