4.06.2011 г., 20:49 ч.

Сенки 

  Поезия
355 0 0

СЕНКИ

 

Аз съм човек,

     но не живея по човешки

заради чужди

     хорски забежки,

бродещи на сенките

     в царството,

забравили за род, родина

     и другарството;

забравили да бъдат

     хора,

живеят скотски

     в коптора...

А копторът е потаен,

     зловещ -

невидима зловонна

     някаква пещ;

омотани с кълчища

    в краката,

кривят си цинично

     душата;

не виждат в небето

     звездите, Луната,

нито на утрото модро

     Зората...

© Лиляна Благоева Андреева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??