1.11.2005 г., 20:43 ч.

Сенки на орли 

  Поезия
1151 0 4
Под сенките на белите орли
цъфтят глухарчета и нежни маргарити.
Гальовно времето под камъните спи,
а вятърът с мечета топка рита.

Преде гората паяжини сини
и мърка при нозете и нощта.
Подреждам в шкафа минали години.
На "Ариел" ухаят и ... тъга.

В обувката ми нещо ми убива.
Поглеждам...Детелина.Три листа.
ЕХ, четири да бяха! И...отивам
веднага да потърся любовта.

Зад прашния прозорец светна нещо.
Авлига -златна струна прелетя.
Загледах се и стана ми горещо
от порива за дива свобода.

Ще облека зелени панталони
и анорака...Тръгвам.Ей сега.
Онази златна птица да догоня
и в сянка на орел да се вплета.
_________________

© Геолина Стефанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??