13.03.2007 г., 9:57 ч.

Сестра 

  Поезия
726 0 6
"посвещавам го на теб, Герда"

Залезът днес кърви от цветове...
вятърът поляни тихи гали и шепти.
Клонки сиви днес носят топлина...
и притихва всичко в мен...
от твоя дъх на лято и роса.

Вечност ми дари, облегната до мен,
да бъдем неразделни... брат... сестра
отвъд деня... отвъд нощта...
.... това е нашата съдба сега.

Много болка в себе си тая. Прости...
но утрото носи със себе си надежда
Един до друг с мрака ще се борим...
нощ да бъде... но светлина си ти...
изгрев последен... този на надежда.

Прегръдка с нежност ти ми подари...
сред залези от цветове студени...
сред толкова мечти от живота изгорени
запазих си една, назовах я тихо с име
...това си ти... Сестра.

© Пламен Йовчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??