9.05.2019 г., 6:42 ч.

Сеячи на слово 

  Поезия » Авторска песен
358 2 4

Високо, високо главите вдигнете

вий българи горди, деца на Кубрата!

И песен запейте, мигът прославете,

да чуе небето, да чуе земята!

 

Припев:

Безсмъртни, блажени навеки бъдете!

Методий, Кирѝле! Апостоли нови!

Забрава да нямат за вас вековете!

Методий, Кирѝле! Сеячи на слово!

 

За делото славно раздрало тъмата,

на двамата братя - Методий, Кирѝл!

Над всички славяни изляло благата!

Нов свят сътворило! Нов свят се родил!

 

Да имат четмó, да имат писмó,

на родните думи да славят мирът!

Да бъдат сплотени, да бъдат едно!

Сред всички народи напред да вървят!

 

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??