Мама питаме отново,
Кой сезон обичам аз.
Аз и отговарям строго,
За милионен път:
- Всичките сезони обичам си аз,
както обичам и тебе и татко, сестра ми и батко.
Пролетта обичам аз от сърце,
защото природата става
и пак рано от зори
прелитат птички покрай мен.
Лятото обичам го аз,
защото стъпвам пак по брега на морето
и виждам красиво синьо платно да се вее.
Есента обичам, защото като принцеса
с цветна рокля е тя.
Зимата да не се забравя.
Уют и топлина във всяка къща има.
Навън пак излизам с шейната,
танцувам аз балет със снежинките добри и бели.
Пролет, Лято, Есен, Зима
Обичам си ги аз.
© Stefania Todorova Всички права запазени