Feb 23, 2023, 2:47 PM

Сезони 

  Poetry » For kids
197 0 0

Мама питаме отново,

Кой сезон обичам аз.

Аз и отговарям строго,

За милионен път:

- Всичките сезони обичам си аз,

както обичам и тебе и татко, сестра ми и батко.

Пролетта обичам аз от сърце,

защото природата става

и пак рано от зори

прелитат птички покрай мен.

Лятото обичам го аз,

защото стъпвам пак по брега на морето

и виждам красиво синьо платно да се вее.

Есента обичам, защото като принцеса

с цветна рокля е тя.

Зимата да не се забравя.

Уют и топлина във всяка къща има.

Навън пак излизам с шейната,

танцувам аз балет със снежинките добри и бели.

Пролет, Лято, Есен, Зима

Обичам си ги аз.

© Stefania Todorova All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??