4.11.2009 г., 2:27 ч.

Сезони: Пролет 

  Поезия » Друга
1303 0 16

Тя може вятъра да моделира,

превръщайки го във соната.

А от цветята - свят да избродира,

по-топъл, та да сгрее сърчицата.

 

Тя може да се състезава с птиците,

разперила криле във волен полет,

да възкреси във теб искриците...

Каква вълшебница е тази Пролет!

 

Тя може да танцува със дъгата,

отпивайки по глътка еликсир

от радостните сълзи на росата,

блещукащи като сапфир!

 

Тя може да погали с длани

Земята, а когато се усмихне,

да излекува всички рани

и болката в душата ти да стихне.

 

Тя може да рисува приказки

и да накара камъните да шептят

легендите, превърнали се в истини,

за пъпките любов, които пак не спят!

 

***

 

Ще се изниже бързо, неусетно,

оставила следи на прага

от стъпчиците си кокетни.

От старостта не ще избягаш!

 

... ... ...

 

И под властта на нов сезон,

си спомняй своя волен полет,

когато някога във твоя дом

се беше настанила Пролет!

© Христина Маджарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??