13.07.2008 г., 16:59 ч.

Шах - мат 

  Поезия » Любовна
1640 1 35

Знам,

будиш се отново с мен.

Жонглираш мислите си

артистично.

Разбъркваш ги.

Заключваш ги във плен.

Градиш въздушни кули,

носталгично.

 

С душата си играеш

пак на шах.

Подреждаш фигурите

методично.

Царица бях.

И в пешка не успя

да ме превърнеш.

Със мен е нелогично.

 

В живота ти навлязох

 без вина.

Бях слънчев лъч, пробил

небето.

Не станах аз

поредната "звезда",

защото неподвластно бе

сърцето.

 

А пуснах те с любов

да продължиш

по пътя свой,

към "небосвода".

Играта си шахматна

да редиш

със другите.

Аз така не мога!

 

© Таня Мезева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??