17.09.2008 г., 12:02 ч.

Шахер ас Зааде и халифът 

  Поезия » Друга
655 0 12
Във шепа държиш ме -
пух от глухарче.
(почти ти повярвах, че няма небе)
За "чифт" стискам палци,
метнала зарче,
в игра за халиф и Шахер ас Зааде.
А сазове драскат слуха ми със нокти,
градинският славей им е метроном,
нощта - на кълбо,
със очите на котка,
ми готви гарота по мъжки закон.

Влекат ме очи -
две зърна черно грозде,
залепнах -
муха във тава баклава,
а пътят е къс през хилядата нощи -
със смърт по ръцете на
само една.
Убийство е всяка изречена дума,
и времето няма ни праг,
ни нозе.
Държа те, държиш ме,
и как не ми хрумна -
в халифа ми дреме Шахер ас Зааде!...

Не падна къдрица,
не падна и косъм.
В дланта ти лежа като фин порцелан.
Халифът разказва ми приказки нощем,
а в ъгъла хърка палачът...
заклан.

12.09.08
_____________________________________
http://www.youtube.com/watch?v=-bxRewGi77k

© Радост Даскалова Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??