Шахматистът трябва да се храни,
със храна и плодове подбрани.
За да бъде силен като слон –
със една ръка да вдигне кон,
да премества и да стреля с топ .
С коня да препуска във галоп,
да прескача най-дълбок окоп,
без да вдига празен шум и прах,
и от жертви да не го е страх.
С офицери да се дуелира,
в безизходност изход да намира,
на войската си с любов да гледа
с ясен поглед, с бърз и бистър ум.
И да се сражава до победа!
© Ангел Чортов Всички права запазени