30.09.2014 г., 9:50 ч.

Шапката на жълъда 

  Поезия » За деца
479 0 13

 

 

                         ШАПКАТА НА ЖЪЛЪДА

 

                        Харесах шапката на жълъда.

                        Поисках му я за модел.

                        А той прошепна своята тайна -

                        от слънчев лъч си я изплел.

 

                        Намятам бримки и пресмятам.

                        За кой път пръстите бода!

                        А трети ден снегът в гората

                        затрупва жълъда – беда!

 

                        А шапчицата стана чудна!

                        По нищичко не ù личи,

                        че вместо пролетни и летни

                        заплетох есенни лъчи. 

 

 

 

 

© Радка Миндова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??