Сънувах те, Татко -
грижовен и мил,
изпълнен със сила,
но в безкрая унил…
Очите ти тихи,
блестящи почти,
шептяха неволно
слова в самота…
Отекват в стените
спомени живи за
окрилени илюзии,
в пепел загубени…
Сега е самотно,
бездиханно и тъжно,
понякога мило в спомени,
но някак плахо изгубено….
Далече е всичко отминало,
в бездиханен миг изчезна то,
а ти - все същия,
умислен и мил…
Поглеждам в лицето ти,
потънало в размисли,
мечтания и трепети -
Сънувах те, Татко...
© Бианка Тошева Всички права запазени