26.06.2018 г., 1:43 ч.

Шепотът на рапана 

  Поезия » Друга
739 0 4

Едно момче със сини очи намига на морето.

Те с трепет скочиха в буйните морски вълни.

Това момче бе моряк - капитан на кораб.

Безстрашен юнак!

В този кораб бе скрита картата на Света,

която момчето редеше като пъзел и 

сбъдваше своята мечта.

Екипажът на кораба бяха всички идващи дни,

които разходи момчето от бряг до бряг, а вечер 

с рапан в ръка следваше гласът на всяка морска звезда.

Това момче нявга ще бъде мъж - 

ще живее в пясъчен замък и ще бъде той господар

на царя - своя другар.

Това ще бъде точно така, тъй като момчето

знае и помни, че "царят е гол".

Достойно ще носи короната за този престол.

Това ще речете, че е съдба. Не!

Това е избора на момчето със сини очи,

сбъднало реално своите детски мечти.

25.06.2018г

© Тодорка Атанасова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Летни приключения »

13 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??