20.04.2019 г., 0:14 ч.

Схиза 

  Поезия
271 1 0

Предателството
тръгна от главата
с предшестващ пукот,
чупене на връзки;
надеждите 
безмозъчно хрущяха;
емоциите се разкъсваха.

 

По линиите на цепливост тръгна
надолу към сърцето. 
Заболя ме, 
като че зъби
като ледни щанци
откъртиха парчета от
плътта ми.

 

И край -
Евразията се разцепи
и континентите
сред океана
се озоваваха новородени,
космически самотни,
в лед и пламък.

 

А как сега ни трябваше доверие-
една ръка, протегната над бездна,
като Мойсей да тръгнем 
през океана,
без ужаса, че в него
ще изчезнем.

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??