6.08.2007 г., 16:34 ч.

шоколадов мус с червена черешка 

  Поезия
785 0 2
посягай с повишено внимание
към своя шоколадов мус, Мария
лицето ти е кръгло, а ушите ти стърчат
и, боже, колко си дебела...
светът направо е потресен, казваш
от теб и твоя външен вид
да отричаш себе си
е последна мода самовлюбеност
сигурно е, че се чувстваш
адски добре
когато просто си седиш
и с поглед поглъщаш онази
черешка от захар,
увенчала морето черен шоколад
Ей, Мария :-)
днес съм в свойта демонична форма -
крилата си остават,
променя се цветът
демоните се раждат
точно както се раждат
и всички ангели, Мария
и по тази причина
реших да ти кажа
колко забавна е тази твоя
умствена мастурбация
и да замълчавам всеки път
когато сама обявяваш
кръглото лице и стърчащи уши
пред света
това те кара да се изпотяваш
под розовата изобилна плът
и да гледаш кучешки
под тежестта
на твоите собствени думи
някой ангел би могъл да те излъже,
за да можеш да умреш спокойна
и щастлива от високо кръвно налягане
някой ден с мисълта
колко си била добра,
справедлива, великодушна,
благородна, истинска, послушна,
и никога, ама никога
не си лъгала
най-малкото себе си,
не си убивала, крала,
мразила или копняла
за нещо чуждо
- всеотдайна майка
домакиня
за твоите деца
(които си родила и отгледала)
за твоя съпруг (с етикет),
който всяка вечер се напиваше,
мръсник такъв,
а ти бе примерна съпруга,
нали
и как
жертво
готовно
се отричаше
сама
от своята черешка
на върха,
Мария...

Хванах те!

© Ния Кирилова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??