6.03.2022 г., 21:56 ч.

Щастие 

  Поезия
373 9 15

Щастие ли?
          То е простичко  нещо -
сутрин и слънце с усмивки в лъчите.
Повод да можеш да гушнеш горещо.
В цветни балони да сложиш мечтите.
Радост да виждаш в тревите зелени
ноти, където щурчето си ръси.
В шепа светулки, звезди и вселени -
някой да каже, че  точно теб търси.
И за ръка да те хване по пътя
чак до морето със изгревни клади.
Обич при миди сърцето да скъта
и да останат душите ви млади.
Топло герданче от малки ръчички.
Смях на фунийки ( най-сладкото сладко).
Целият свят - само в двете очички,
в звънките думички: "мама" и "татко".
Дом, и огнище, и купички вяра.
Праг, а на него приятелско "Здрасти".
Стряхата - птица за лято избрала...
Прости неща, а пък пълни със щастие.

© Деа Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??