16.01.2021 г., 21:14 ч.

Щастие назаем 

  Поезия » Гражданска
217 1 1

 

Късна нощ е, а сънят не идва.

Мисъл потайна ме тормози от час.

Побутва ме, не ми дава да мигна.

Лукаво ми шепне в ухото с тих глас.

Хайде, стани, де! Не си срамежлива.

От страст е, зная. Не е от глад.

От седмица в шкафа там си го скрила...

Прилежно увит  половин шоколад.

Дали съм зависима от него, незная,

но с квадратче от шоколада любим,

доза серотонин получавам веднага

от вкус и аромат несравним!

Киндер, млечен, черен или пък с ядки,

Своге, Милка, много рядко Lindt!

Да  живеят удоволствията малки!

Да живеят! Те със щастие са синоним.

Е, не съм единствена. Да си признаем!

Доста прозорци светят в нощта.

Щастие в опит да вземем назаем…

А не поглеждаме … зад нашата врата!

 

 

© Даниела Виткова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??