8.03.2005 г., 17:49 ч.

Щастие преди смъртта 

  Поезия
1063 0 1
Защо времето отлита?
Защо времето не спре?

От незапомнени мигове и нереални сънища,
търсим пътеводна светлина и несъществуващи пътища.
Като пирамида от карти се срутва всичко край нас.
Само регистрираме дати и все гледаме да бъдем в запас.

В безтегловност от спомени,
като мъниста на броеница животът ни се ниже.
Малцина остават запомнени,
а други чакат всичко да им дойде свише.

В кръговрата на живото, всичко се повтаря.
Както кибритена клечка съществуването ни изгаря.
Горчивината от живота всеки сам преглъща,
но никой не подава ръка и назад не се обръща.

Самонадеяни, че можем всичко.
Обезсърчени, че не можем нищо.
Изчезваме, а после идва някой друг,
с гордост, че сме задминали маймуните със труд.

Заобиколени от абсурдна бутафория,
и най-важните неща превръщаме в пародия.
Губи този, който стигне пръв,
а последния печели по вече отъпкания път.

И какъв е изводът накрая?
Може ли човек да е щастлив преди да е умрял?
Живеейки често ни се слува,
да мислим именно над тази притча.

Вечно си намираме за какво да недоволстваме,
а времето отлита и няма да се спре.
Изтича като песечинки между пръстите на двете ни ръце.

© Ася Арсова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??