16.07.2011 г., 16:33 ч.

Щастието е бесилка за поетите... 

  Поезия » Друга
578 0 4

Щастието е бесилка за поетите
и разпятие за земния им стих!
Истинските песни са недоизпетите!
Тез, които аз на тебе посветих!

 

В тях страдание и мъка
все се крият между нас!
Срещата е нашата разлъка!
А мълчанието - истинският глас!

 

В тях намирам просто за абсурдна
думата ''Любов'' за теб и мен!
Чувствам, че душата ми е трудна,
но родила само спомен - удушен!

 

И не ме кори за туй, което
съм написал върху белия си лист!
Най-нежно и спокойно е въжето,
обесило поетът-песимист!

© Божидар Георгиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??