25.10.2012 г., 15:31 ч.

Щастлив съм аз 

  Поезия » Гражданска
427 0 3

В минути на среднощна мисъл,

изпратил пак поредния си ден,

аз търся на живота смисъл:

дали за мен е вярно подреден.

 

Дали е в вярната посока

и радост ли е, или пък - тъга.

За мен борба ли е жестока,

или съм цвят в небесната дъга.

 

Дали по пътищата земни

оставям аз и мъничка следа.

Кога по пътища неземни

ще си намеря новата среда.

 

Дали в следата ми след време

и други тъй във крачка ще вървят,

или превит под тежко стреме,

ще бъда непознат на оня свят.

 

Затуй със думите подбрани

написвам верния за мене стих.

Макар че съм в следи от рани,

щастлив съм пак, че тука се родих!

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??