21.03.2018 г., 16:37 ч.

Щастлив съм, Боже 

  Поезия » Оди и поеми
424 1 2

Щастлив, нахранен съм, облечен

и лошото при мен го няма!

Да, случва се да съм увлечен

по някоя красива дама,

 

но туй в реда е на нещата,

щом моята душа е млада,

за мен е Бог създал Земята

и райско кътче за награда!

 

Щастлив съм, Боже, всичко имам;

деца, снахи и внуци мили.

От дарите ти с шепи взимам

и радвам се, че имам сили!

 

Душата си с тъга не тровя,

със даровете ти живея,

във коша за трохи не ровя -

танцувам си, играя, пея!

 

Това що дава ми съдбата -

за ток, вода, храната стига,

подслаждам си дори душата,

със някоя и друга книга!

 

Приятели, Бог дал различни...

приемам ги каквито те са,

приятелките ми обични -

дори една е поетеса!

 

Светът красив е на Земята

и грях му, който го охули!

Приех да спазвам правилата...

и не градя въздушни кули!

 

22 ч., 22 ноември 2008

 

("Повеите на любовта" - първа книга)

 

 

© Иванъ Митовъ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Сърдечно благодаря за коментара!
  • Много ми хареса!
    "Светът красив е на Земята
    и грях му, който го охули!
    Приех да спазвам правилата...
    и не градя въздушни кули!"

    Поздравления и силни аплодисменти!
Предложения
: ??:??