18.08.2019 г., 9:19 ч.

Щастлива 

  Поезия » Философска
1928 9 23

Научих се да си подбирам битките,
с глупаци спор? Това не е за мене.
Акули гладни, знам изяждат в плиткото,
наивници - с морето до колене.

 

За мен не съществуват шамандурите.
И чакам гълъб. С клонче от маслина.
Не се боя от ветровете, бурите!
При щил* аз мога само да загина.

 

И стигна ли земята на щастливите,
ще седна тихо. Сенчица  незрима.
За мъртви ще съм свещ. Любов - за живите...
Щастлива, че в молитвите ме има...

 

------------------------------

Щил- Затишие, безветрие.

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??