1.05.2007 г., 10:27 ч.

щастлива съм 

  Поезия
1267 0 4

Потрепва утрото на пролетта в ръцете
танцувам гола под дъжда от цветове,
със сватбена премяна смее се черешата
в компанията на нарциси и на лалета.


Листата,  някак тихичко се кискат
под гъдела на припкащи пчели -
денят е извор със вкуса на вишни
и аромат  на момини сълзи...


Щастлива съм, че имам тази радост
да вдишвам  водопада от цъфтеж.
Под сянката на пинията присядам -
под златото на младите й свещи.


Усещам със кръвта си сила нова
тревите ме изпълват със живот,
дърветата дъхтят, за плод готови -
сърцето ми е жадно за любов...


Целувка сладка слънцето ми дава,
небето ме залива със мечти ...
Очи притварям - зов съм от ухания.
И искам да извикам - Пролет, остани!

© Дакота Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Само истински щастлив човек може да напише такъв стих! Поздрави!
  • Прекрасен стих!!Поздравявам те
  • Приятно ми стана след думите ти!!!
    Поздрави, Дакота!!!
  • Целувка сладка слънцето ми дава,
    небето ме залива със мечти ...
    Очи притварям - зов съм от ухания.
    И искам да извикам - Пролет, остани

    Ухание си. Хареса ми - жаден и събужващ се стих. Браво.
Предложения
: ??:??