25.05.2007 г., 7:34 ч.

Ще абортирам Пепеляшка 

  Поезия
1090 0 7
Ще абортирам Пепеляшката във себе си.
Отдавна вече й е време за умиране.
И тиквата е вече неизбежна.
Бялата фея
се пенсионира.

Ще абортирам и Снежанка, и джуджетата.
Не искам в себе си принцеси под прикритие
или съмнения-миньори с дребни трепети.
Мащехата-студ ме превъзпита.

Ще абортирам полилеите на кралството.
Ще абортирам балдахини, арки, сводове,
за да осъмна утре, млада и нахална
без грахово зърно. До теб. На пода.

© Елица Мавродинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??