6.05.2020 г., 11:59 ч.

Ще бъдеш мое божество в безкрая 

  Поезия » Строги форми
965 1 2

Днес твоя лик и твоята снага

ще взема аз за дивен образец -

за да прогоня хищната тъга,

разрязваща душата с лош резец.

 

Резеца ще смени красив венец

и влюбено за тебе ще мечтая.

И любовта - добър и нежен жрец,

тържествено ще пее до омая.

 

Ще бъдеш мое божество в безкрая

и ще те следвам в звездния ти път,

и повече чрез тебе ще узная

как чудни светове със плам зоват.

 

Не може да е друго. Ти си тази,

която с топлина ще ме опази.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??