Днес твоя лик и твоята снага
ще взема аз за дивен образец -
за да прогоня хищната тъга,
разрязваща душата с лош резец.
Резеца ще смени красив венец
и влюбено за тебе ще мечтая.
И любовта - добър и нежен жрец,
тържествено ще пее до омая.
Ще бъдеш мое божество в безкрая
и ще те следвам в звездния ти път,
и повече чрез тебе ще узная
как чудни светове със плам зоват.
Не може да е друго. Ти си тази,
която с топлина ще ме опази.
© Асенчо Грудев All rights reserved.