Ще дойда като тихи капки дъжд,
на облаче вълшебно ще приличам,
с очи на странник и на влюбен мъж,
поройно ще залея те с "обичам".
В прозореца от нежност ще струя,
косите ти със дъх ще нарисувам,
минутите щастливи ще броя
и ще валя, ще плискам, ще палувам.
А ти - прекраснице, във късен час
мечтано ще въздишаш с устни чудни
и приказка ще сътвориш за нас,
звездица моя, и аз - дъждът, по тебе луднал.
Ще дойда като тихи капки дъжд -
далечен, топъл и проливен,
с очи на странник и на влюбен мъж,
копнял за теб, намерил те по име.
С любовната си мокрота ще те орисам,
дошъл с едничка мисъл само да те видя,
в стъклата, с капки, името ти ще напиша,
от обич ще валя и после ще си ида.
© Красимир Трифонов Всички права запазени
лъха от твоето творчество!
Поздрави!