Зарята си отиде през новата година
и студът отново усмивките скова.
Ще бъде тежка тази наша зима,
но няма как - ще дойде пролетта!
Ще мине март, дърветата ще цъфнат,
ще се усмихнат и жените покрай нас.
Ще ставам рано, няма да се бръсна,
ще бягам в парка някъде към час.
Ще съм засмян и няма да съм тъжен,
ще бъда пак с тримесечен корем.
Да се променям няма да е нужно,
ще бъда същият надут бохем.
Ще тичам усмихнат по зелени ливади,
няма да спирам край млади жени.
Ще кимам с глава на стари другари
със същите заоблени, кръгли, черти.
Ще обикалям по разбитите ни улици,
защото знам, че някъде по тях,
до дворче с дъх на свежи люляци
ще ме пресрещне весела жена!
Тя ще ме спре с копнежа на момиче!
За миг ще глътна гордия корем!
Ще и подам ръка, ще се затичаме...
За дълго в пролетта ще спрем!
© Yuri Yovev Всички права запазени