14.03.2009 г., 8:38 ч.

Ще идвам във съня ти 

  Поезия » Бели стихове
1369 0 4

Ще идвам във съня ти,

нощите ти ще превземам -

нежелана и нечакана,

неповикана, нахална...

Ще идвам в тишината,

мрака ще поглъщам,

мразена и грешна,

и студено прегръщана.

Ще идвам, когато боли.

Ще бъда на дъното

на всяка отрова изпита,

по-отровна от вино,

подправено с хинин.

Доливай! Умея да плувам.

Неусетно с мойто име

ще кръстиш всичките несгоди,

всички поражения.

В компанията на виното

ще ме проклинаш.

Напивай се! Напивай!

Аз те чакам на прага

на кошмарните ти сънища.

И когато паднеш слаб,

просещ и агонизиращ,

пред олтара на мойта любов,

аз ще запаля тая сетна светиня,

в която споменът за теб

е още жив.

Моля се да успея

на тези пламъци

поне ръцете си да сгрея...

© Кали Пламенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??