20.12.2011 г., 10:01 ч.

Ще има ли Коледа за мен? 

  Поезия
1396 0 1

 


Ще дойде ли Коледа за нас тази година,
ще се отбие ли и в нашия дом?
Ще намеря ли в нейната чудодейна сила -
надежда, опора, подслон?

Ще светнат ли лампичките на елхата,
ще завали ли приказен бял сняг?
Ще висят ли гирлянди над вратата,
или самотата ще чака на заледения праг?

Ще осъзнаем ли какво е ценно и важно,
когато сме заедно в празничния ден?
Ще намеря ли топлина в обичта на близките си,
или смисъла на Коледа ще бъде обезличен?

Ще намеря ли подарък под елхата,
ще бъде ли оставен от сърце?
Ще заменя ли с радост тъгата,
ще се превърна ли поне за ден в дете?

© Ахинора Бориславова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Пожелавам ти да загърбиш тъгата, и с усмивка на лицето да посрещнеш най-хубавата си Коледа, която да ти донесе повече вяра , обич и сбъднати мечти!Нека поне за миг , на Коледа отключим детето в нас и си подарим най-прекрасния подарък-любов в сърцето!Весели празници Ахинора!Поздрав !
Предложения
: ??:??