26.04.2018 г., 22:28 ч.

Ще ме обикнеш ли... 

  Поезия » Любовна
691 5 10

Ще обикнеш ли бурите в мен...
Само в утрини летни притихвам.
Не разгръщам крилата си в плен
и в саксия, уви, не пониквам.

Аз да дишам в окови не знам.
Мен ме плашат студените котви.
Не душа в мен живее, а плам,
ненавиждащ жаравите кротки.

Аз не нося чадър във дъжда.
Всяка капка по моята кожа
в миг пресъхва, докоснала тя
по плътта разпиления огън.

И се давят във мене реки,
изморени от плаване вече.
Аз съм клада-море може би...
и ще парят вълните ми вечно.

Затова ти не искай от мен
ни да грея, ни бавно да гасна.
Аз руша. И създавам. Вселена -
като нея - прекрасно опасна.

Ако ти ме поискаш, помни,
океан и слънца имам. Имам.
Ти безкрай и небе ми бъди,
аз ще бъда нестихваща сила...

© Деница Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??