20.05.2022 г., 10:53 ч.

Ще ме срещнеш! 

  Поезия » Друга
355 2 1

Ще ме срещнеш сред "мислите - бродници".

Стиснал здраво "парче" - оптимизъм.

Там где лакеи на "чувствата - сводници",

предлагат по доза цинизъм.

Ще ме откриеш по "стъпките - друмници",

с отпечатък от мил драматизъм.

Там сред бедните "псета - бездомници",

захапали къс романтизъм.

Ще ме познаеш в "тълпата - изгнаници".

/нямам чувство за "здрав реализъм"/

Прикачен по неволя с несретници,

във борба с откровен нихилизъм.

Ще ме прегърнеш със "думи - орисници".

Ще ме целунеш със "чист орфеизъм".

И ще тръгнем на път със "безпътници",

нищо нямащи - пълни със смисъл.

© Димитър Георгиев Всички права запазени

Не живея живот на "прогледнал" слепец.
Не приемам "морала" на блудници.
Не на "чисти" сълзи от престъпен ловец.
Не очаквам "приятели" сводници.
Не изпявам куплет на безгласен певец. ...
  239 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Браво! Много яко!
    Мисля че "там где" , ако го замениш с "където"...
Предложения
: ??:??