Ще висне слънцето на запад,
над тучния Мерá баир
и в златножълто, ще окъпе
полето с цъфналата ръж.
Ще дрънне хлопка, агне ще изблее,
овчар, ще викне след овце.
Звездица малка, ще изгрее
над старото добро селце.
Ще минат дни, ще минат и години,
тревата ще раста и ще си расте.
Ще зреят пак в бостана дини
и дядо все, ще ги бере.
© Хари Спасов Всички права запазени