24.08.2014 г., 17:09 ч.

Ще оставя 

  Поезия » Друга
689 0 8

                                             От раните ми,

                                             даже белег не остана.

                                             Времето,

                                             сърцето ми

                                                                 пречисти

                                             и превърна го,

                                                            превърна го

                                                                 във камък,        

                                             прегърнал

                                                          извор бистър.

 

                                             ... и сега

                                              се радвам пак

                                             на мъдрите заблуди

                                             под звездното небе,

                                             на старата Земя.

                                             ... на това

                                             що спечелих

                                                                 и загубих

                                             след всички битки,

                                             след всяка

                                             сбъдната мечта.

 

                                             ... пак

                                             се радвам

                                             и ще се радвам,

                                                           дотогава -

                                             до последната

                                             в зениците искра,

                                             в която

                                             за тебе, 

                                             ще оставя

                                             спомен слънчев,

                                             дума истинна,

                                                                      добра.

                                

© Милко Кънчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??