31.07.2009 г., 13:11 ч.

Ще отрежеш до една къдриците 

  Поезия » Друга
423 0 0

 

 

 

 

 

                                 на  Andromaha (Белла ) 

 

 

       Ерос те гледа и смее се пак -

       колко си ти беззащитна,

       взема лъка и полита стрела,

       точно сърцето пронизва.

 

       За милост ще молиш на колене,

       че огън душата изгаря,

       а синеокият ще се смее над теб

       и Афродита ще му приглася.

 

       Афродита  не ми позволява

       покой и миг дори да отдъхна,  

       Ерос лети  и любовни  стрели

       по тракийски девойки изпраща.

 

       Ерос не праща напразно стрела,

       а в мрежите на Афродита,

       който попадне, това е беда -

       любовта с колесница полита.

 

       Омаяна още от младежките дни

       сърцето  от обич да страда,

       ще чакаш в градината с девойките ти

       любим да прегърнеш с наслада.

 

       И когато под листата на лозниците

       се отворят пъпките на розите,

       ще отрежеш до една къдриците

       и за любовта  си ще се молиш...

 

 

        2009-07-30

 

 

© Аластор Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??