31.07.2019 г., 21:54 ч.

Ще пия 

  Поезия » Любовна
404 1 1

Ще пия цяла нощ

Цяла нощ ще пия без да спирам.
Цяла нощ ще пия, до зори!
Във виното утехата намирам,
за нея много, много ме боли!

Не искам нито замъци, ни слава!
Не искам аз и царските дворци!
Искам обич, ала не забрава!
Едно сърце за мене да тупти!

За мене всичко друго е излишно-
богатство, злато власт или пари!
Дори богатите си плачат скришом
защото нямат нашите мечти!

Но има ли едно сърце във мрака
единствено за тебе да трепти,
на теб да се надява и да чака
си заслужава! Нищо, че боли!

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??