8.12.2009 г., 12:19 ч.

Ще пия бавно 

  Поезия » Любовна
786 0 2

Ще пия бавно

 

Ще пия бавно от тъмното вино

                 на твоите устни...

Ще сложа тихо

        натежала глава на ръката ти...

И нека вие вятър студен

                  по пътища пусти,

аз ще имам огнище

                     и дом за душата си!

Щастлива до теб,

                  ще заспя уморена накрая.

И времето тихо ще спре –

                          да останем прегърнати...

Призори ще си тръгна с усмивка,

                                 но пак ще познаеш

в нея силното вино на сълзите,

                          от сърцето изтръгнати...

 

© Теменужка Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Усетих този стих,като стих за приятели-мъж и жена,а не любовен.Може би зависи от гледната точка на човека от това,как възприема нещата.Все пак не отричам,че е стих,коъто докосва и вълнува.Обичам твоята поезия,Нушке.Поздрави и една силна прегръдка от мен!
  • Хубав стих!
    Поздрави, Нуше!
Предложения
: ??:??