Ще се омъжиш ли за мен?
Ще се омъжиш ли за мен?... Любима!
Отново, ако в друг живот те срещна?
Дали страстта ще бъде укротима,
а посоката - все тъй безгрешна?...
Дали детето в мене ще е живо,
палуващо, със колене издрани,
гнездото ни дали ще е щастливо,
дали ще бъде храм на Любовта ни?...
Ласката, душата ми обвила,
дали ще бъде същата?... Тъй нежна!
Бликащите чувства с пълна сила
ще открият ли романтиката прежна?...
Ще отпуснем ли крилете си във полет
или ще угаснем от студа сковани?...
Копнея да разцъфнем в нова пролет,
за нов живот да бъдеме венчани!...
© АГОП КАСПАРЯН Всички права запазени
Ще бъдете!!! Красив стих, Аги, браво!!!