28.12.2013 г., 19:08 ч.

Ще се връщам 

  Поезия
463 0 3

Ще се връщам, докато има кой да ме чака

с нежна прегръдка, с топла вечеря,

със сълзи в очите, отмиващи мрака,

огряващи пътя, по който се рея.

 

Където се учих на мило и свято

и как страховете далеч да изпращам;

където ключът пасва не на вратата,

а право в сърцата, за мене туптящи.

 

Където съм тяхното малко момиче

и може би вечно така ще остане.

Където с моливче тепърва прописвах,

а не със кръвта от поредната рана.

 

Където е тясно за повече хора,

но никога няма да бъда излишна.

Където е топло, дори в коридора...

Където тъй свидно на „вкъщи” мирише...

 

© Елица Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??