27.06.2023 г., 16:53 ч.

Ще си ида с песен 

  Поезия » Философска
342 3 3

И мен ще ме отмие някой ден

априлски дъжд от белите прозорци,

ще ме разнасят майски ветрове

навярно в малки улички крайморски.

 

Не ме е страх, ще дойде онзи час,

когато ще се върна във недрата

на космоса, от който долетях,

а тялото ми ще лежи в земята,

 

и аз ще бъда спомен за света -

навярно мимолетен, бил и тъжен.

Дали ще ме запази песента?

Не знам. Но пея. Друго нямам всъщност.

 

Така че някой ден, когато аз

отправя се на път безкрай далечен,

тогава пейте! Пейте с пълен глас!

Аз си мечтая

да си ида с песен!

© Капка Роса Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??