4.11.2008 г., 9:41 ч.

Ще те намеря 

  Поезия » Друга
909 0 20
Очите ти са котешко зелени,
а устните - разцъфнал розов цвят...
Не си ли сътворена ти за мен
в този сив, така безличен свят?...

Усмивката ти - пясъчна дантела…
Гласа ти е копринено звънлив…
Спокойствие е общата постеля,
сънят ни да е приказно красив…

Самата звездна фея сякаш мога
с очите да прегръщам всеки ден.
Сърцето ми изгаря в бесен огън,
а от любов аз цял съм овъглен…

Кипи живота. Лодка в него - плувам
да търся теб – брега си, пристан вечен.
Уверен съм, ти нейде съществуваш,
а аз за теб от Бога съм наречен.

Открия ли те, няма да оставя
да се докосне друг до красотата!
Дори до бездиханност да измаря,
предначертан е пътя от съдбата!


© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??