23.04.2019 г., 22:47 ч.

Ще те нарисувам 

  Поезия
147 0 0

ЩЕ ТЕ НАРИСУВАМ

 

Ще те нарисувам, вярвай ми, с женско изкуство,
с очите си... лешник под мигли от житно сено,
с устните си... макови листчета... огнени чувства,
с пръстите... в трепет устремени към твойто чело,

 

със сърцето си... капки кръв... рубини в ръцете ти,
с душата си... сълзи... жива вода на твоите устни,
с нозете си... прегазили кал и вода до сърцето ти,
с косите си... вятърни мелници по пътища пусти.

 

Ето те! Очите ти греят с любовта на душата ми.
Лицето ти е обгърнато с косите на обич - орисия. 
Устните ти пият нектара от цвета и росата ми.
Пръстите ти рисуват сладост по гълъбова шия.

 

Нозете ти... те доведоха влюбен до вратата ми...

 

22 04 2017

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??