27.05.2008 г., 18:30 ч.

Ще те обичам с цената на всичко 

  Поезия » Любовна
1099 0 5

Всички казват - времето лекува

и болката ми щяло то да заличи,

но ще спре ли сърцето да тъгува

за твойте парещи от страст очи?!

Ще спре ли сънят ми да сънува

тебе - идеала на мечтите ми?!

Ще спра ли аз пък да бленувам -

ръцете ти да галят пак косите ми?!

Очите ми ще искат да те виждат,

защото ще им липсваш много,

а плътта ми пък на НЕЯ ще завижда,

че плътта ти нейна с моя огън палиш!

Ще бъдат празни пак ръцете ми -

не ще им позволиш да те прегръщат.

И сълзите ще се стапят връз лицето ми,

на капки дъжд ще се превръщат.

А мечтите - те ще изгорят

и на пепел пак ще се превърнат,

а устните ми пак ще парят и тъжат,

а тялото ми ще те чака да се върнеш...

 

Всички казват - времето лекува

и болката ми щяло то да заличи,

но дали ще спра да те жадувам?!

Любовта във мен дали ще замълчи?!

 

И болката да пари пак сърцето ми,

и мъката да завладей душата ми,

и сълзите да се стичат по лицето ми,

и да ме проклина пак съдбата ми,

и в черно аз да съм облечена,

и с омраза сърцето ми да е изпълнено,

и на самота дори да съм обречена,

и от мрака на нощта да съм погълната,

и разрошени да са косите ми,

и гордостта ми да е предадена,

и да са загинали мечтите ми,

и душата ми на дявола продадена,

и устните ми да късат собствена плът,

и очите заради тебе да плачат,

и да бъда осъдена даже на смърт,

и по земята дори да се влача,

и ръцете да са изцапани в собствена кръв,

и да нарежа с огледало вените,

и да потъна във дом, направен от пръст,

и лицето ми да стане ледено...

 

Ще те обичам, каквото да става,

ще те обичам с цената на всичко!

И ще те чакам, не ще те забравя,

ще те чакам, слънчице миличко...

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • много хубав стих
  • силно чувство на обич и всеотдайност...
    любов е това...истинска...с обич, Мариана.
  • Благодаря ви
  • Силно чувствено и емоционално! Личи си, че наистина е излята душата на някого в тези редове! Поздрави!
  • Времето може и да не лекува,но всичко си има причина..може да те чака нещо по-добро дори и да не вярваш сега...
    ПОздрав за стиха!
Предложения
: ??:??