Най верни, най-истински и скъпи за мен сега сте вие,
вечни приятели мои - тефтерче и писалка.
Знам, произведението мъката от сърцето ще изпие,
ще докаже, че болката може някак да надвие.
Съчувствие лицемерно и думи мили не помагат.
Нищо не може да ме успокои!
А сълзите една след друга падат...
Но не, творецът в мен ще победи!
Знам, отново стихче ще напиша,
ще творя...
За пореден път с думи болката си ще опиша,
но с изгарящите ме чувства не ще се примиря.
И какво от туй, че някои смятат - безсмислени неща.
Аз казвам - не съм поет! Че е хубаво, не парадирам.
Казвам го и ако трябва ще го изкрещя,
но само така същността си преоткривам.
© Веселина Костадинова Всички права запазени