17.10.2010 г., 21:04 ч.

Ще вечерям звездите 

  Поезия » Гражданска
857 0 11

Ще вечерям звездите, в небесна погача разпръснати,
и самотният вятър ще бръска - за черен пипер.
Залинял и бездомен да търся мечтите си, късните,
огладнях до премала по пътя на моя безмер.

Несподелян и сам, като язовец, нейде в чукарите,
не дочаках да чуя от никъде търсещ ме глас.
И изровил копнеж от душата ми, вече прошарена,
за последна трапеза приготвям очите си аз.

Нека звездно ми бъде. Ще ям до пределно насищане.
И росата в тревите ще пия... Дано утоли
тази нощна тъга за надеждите, вече разнищени,
като сипей на прах по високите сиви скали.

Нека светло ми стане, вселенско... До миг сътворяване.
В папиларните линии - десет галактики зов.
А далечният изгрев на моето бурно изтляване
да ме стопли с лъчите на трепетно син благослов.

(От "Жълтици в дъбовата ракла")

© Лъчо Калъчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??