3.02.2011 г., 22:15 ч.

Щe замълчи 

  Поезия » Любовна
567 0 6

 

 

      Когато мракът нощен те обгърне

      и потече животът ти назад,

      повикай светъл спомен -

      да те върне

      в годините, когато бил си млад.

 

      Повикай моя образ, да застана

      до теб - като разцъфнало дръвче.

      Усмихната,

      ръката ти да хвана

      и пак да сме момиче и момче.

 

      Да оживеят трепетите нежни,

      прегръдките - под плаща на нощта.

      И радостите тихи,

      безметежни,

      с които бе богата младостта...

 

      И ще усетиш как сънят те гали

      и бавно ляга в твоите очи.

      Ще се притворят клепки

      натежали

      и самотата в теб ще замълчи.

© Славка Любенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??