10.05.2024 г., 7:14 ч.

Ще замълчим 

  Поезия » Философска
78 0 0

В един красив момент ще замълчим...

Ще млъкне всеки вой от черна злоба... 

А всичко дето ден след ден град им... 

И него ще го тури времето във гроба... 

 

Ще махне нежно всяка клевета... 

И всичко що е било, ще изгние... 

И тогава няма да я има суетата... 

С какво ще сме облечени във гроба ние... 

 

И не ще помислим кой, и за какво завижда... 

Кой в градината ни плевели сади? 

Бог отгоре всичко зорко вижда... 

И съди ни за нашите злини... 

 

Други пък ще се разлагат живи по земята... 

Сърца ще гледат как се пръскат и боли! 

И ден след друг, просмукани от тъмнина... 

Сърцето им дори да бие ще крещи... 

 

09.05.24.  16:03

 

София

© Красимир Тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??