18.11.2010 г., 22:37 ч.

Ще запролети 

  Поезия
465 0 6

http://www.youtube.com/watch?v=fuqnt_E6h9o&NR=1

 

 

Ще запролети, повярвай ми, ще се разлисти.
От топлината на сърцето ми ще цъфне цвете.
Обичайки те все така, ще я пропъдя липсата,
и пролетният вятър със дъжда ще ме целуне.
Ще грейне в синята си дреха утринта с лъчи,
да ме долюби вместо теб и да обича,
тъй както лъч, докоснал цялата земя,
сърцето ми на теб в любов ще ти се врича.
Кокичета ще никнат и минзухари жълти
ще украсят пътеките към теб, когато тичам,
със клончета разцъфнали ще украсят
запролетените очи, с които те посрещам.
Ще можеш ли тогава, ми кажи,
такава обич в пазвата да носиш?
Тя може твоя сън да разруши
и ти от страх, че имаш я, да се събудиш.
А аз до теб ако не съм, а само моя зов
трепери върху устните ти и вибрира.
В душа, запролетила се от нежната любов,
теб, обич моя, ще те имам и ще скрия.

© Евгения Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??