12.04.2009 г., 21:00 ч.

Щерко моя 

  Поезия
939 0 3

  Щерко моя
   (песен)

Моя малка, кротко спиш сега -
до леглото аз ще коленича!
Във съня си протягаш ми ръка,
въздишаш нежно, отново пак заспиваш.

Пр:

Щерко моя, моя шерко, ти
с поглед нежен, с усмивка на лицето,
с твойте детски, грейнали очи
в дните трудни, топлиш ми сърцето.

Цвете мое, мое крехко стъбълце,
как аз искам само ти да знаеш,
по твойто мило, нежно личице -
да те целуна, когато си играеш!

Вечер късно, щом се прибера,
с ръката груба галя ти косите,
но ти не знаеш и как ли би могла,
да знаеш само колко те обичам!

© Димитьр Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??